27 Mayıs 2013 Pazartesi

ALTERNATİF DOĞA VE SU SPORLARI

      Akyaka konumu ve coğrafyasının getirdiği avantajla meraklılarına bir çok doğa sporunu sunmaktadır. Mevsimine göre bu aktiviteler içinde yer almak mümkün. Zengin yaban hayata zarar verebilecek motorlu su araçlarının kullanımına izin verilmemektedir.




KITESURF – UÇURTMA SÖRFÜ
      3 km’lik sığ ve kumluk sahili, 6 ay boyunca batıdan sahile doğru esen 3-6 bfr sabit rüzgarı ile Akyaka bu sporda dünya standartlarında koşullar sunuyor. Akyaka’da bulunan Rüzgar kitesurf okulu bu sporu öğrenmek ya da böylesine uygun koşulların keyfine varmak isteyenlere tüm imkanları sunuyor.


WINDSURF  – RÜZGAR SÖRFÜ
Koyun tüm motorlu su sporlarına kapalı olması sörfçüler için güvenli bir mekan sağlıyor. Mayıstan Kasıma kadar her seviyedeki sörfçünün keyif alacağı hava mevcut. Yeni başlayanlar için koyun kapalı kısmı çok güvenli. Okulun uzmanlık alanı ise küçüklere eğitim. 6 yaşından itibaren rüzgar sörfüne başlayabilirsiniz.


SEAKAYAK – DENİZ KANOSU
Akyaka’nın azmaklarında yada Gökova’nın tarih dolu turkuaz kıyılarında bir gezinti’ye ne dersiniz. Berrak suyun hemen üstünde deniz kanoları ile yapılan geziler Akyaka’ya gelen her ziyaretçinin muhakkak katıldığı aktivitelerden biri. Günübirlik gezilerin dışında Bodrum-Datça-Akyaka üçgeninde farklı rotalarda 3-5-7 günlük turlar düzenlenmekte. Kışın bile Ege güneşinin sıcacık parlaklığında günübirlik geziler yapılmakta.


BİSİKLET
Gökova’nın köylerinde yokuşu olmayan rahat bir rota, Sakar’ın zirvesinden, Gökova’nın turkuaz sularına muhteşem manzara eşliğinde sportif bir iniş. Akyaka’da kalacağınız bir hafta boyunca hergün farklı bir rotaya pedal basabilirsiniz. Ayrıca Bodrum-Datça-Akyaka üçgeninde haftalık turlar düzenlenmekte.


KAYA TIRMANIŞI
Özellikle Çınar Plajı’nın hemen üst tarafında yer alan kayalıklarda güzel manzaraya karşı açılmış farklı derecelerdeki 7 rota hem eğitime yeni başlayanlar hemde kendini geliştirmek isteyenler için çok uygun. Tüm malzemeler Gökova Rüzgar tarafından sağlanmakta. Akyaka’da yılın 12 ayı bu spor için uygun ortamı bulabilirsiniz.


YAMAÇ PARAŞÜTÜ
Sakar geçidinin sağında zirvede yer alan gözetleme kulesinin yanında yer alan pisti (950 mt) havalanmak için kullanabilirsiniz. Ekim, Kasım, Nisan, Mayıs rüzgarların en az olduğu ve termallerin keyif vereceği aylar. Akyaka’da henüz profesyonel olarak bu sporu yaptıran yok. Avusturyalı ve Fransız yamaç paraşütçüleri her yıl birer hafta Akyaka’da kalıp Gökova’nın keyfini çıkarıyorlar.



.....ve daha fazlası.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder